Rosa kinden nap főz és minden nap egészéges,finom ételeket.Ugyan Constanza mindig előkelő ételeket akar enni soha se főzi meg neki gyűjtöttem nektek pár receptet!!
Vegyes zöldség tál:
Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg spárga, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg kemény paradicsom, 25 dkg leveles paraj, 10 dkg kolbász, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 4 kemény tojás, 4 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl paradicsom ivólé, 4 gerezd fokhagyma, kevés liszt, 1 tojás, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice, só és törött fehér bors (ízlés szerint), olaj (a parajgombóc sütéséhez).
Elkészítés: A kolbászt és a sonkát kis kockákra vágjuk. Az olajat egy nagy serpenyõben felhevítjük, és 2 gerezd, szeletekre vágott fokhagymát megpirítunk rajta, majd hozzátesszük a kolbász- és a sonkakockákat. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott vöröshagymát és egy percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsom ivólevet. Ezután a zöldségeket rátesszük a paradicsomos sonkás keverékre, és meghintjük a vágott petrezselyemmel meg a sáfrányos szeklicével. Vágott kemény tojással díszítjük. A parajgombóchoz a parajleveleket megfõzzük, leszûrjük, ki is nyomkodjuk, ezután kis gombóckákat formálunk belõle és lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bõ, forró olajban kisütjük. A kis gombócokat a zöldség köré rakjuk.
Rakott karfiol:
Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 2 evõkanál finomliszt, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2 dkg vaj, késhegynyi tört borókabogyó, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés: A karfiolt gondosan megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi szûken ellepi. Félpuhára fõzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a forró tejet ráöntve, állandó kevergetés közben sûrûre fõzzük. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a megtisztított, reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot és a borókabogyót, és pár percig hûlni hagyjuk. Ezután a reszelt sajttal és a tejföllel simára keverjük. A karfiolt leszûrjük, és tûzálló tálba vagy tepsibe terítjük. A sajtos mártáshoz adjuk a megmosott és apróra metélt petrezselyemzöldet, végül összekeverjük a habosra felvert tojásokkal. A karfiolra öntjük a tojásos-petrezselymes mártást, és az elõmelegített forró sütõben addig pirítjuk, amíg szép színes lesz a teteje. Vigyázat, a sajt miatt nagyon hamar barnulhat! Kockákra vágva tesszük a tányérokra.
Cukkini fasírt:
Hozzávalók: 3db cukkini 3 tojás liszt-amennyit felvesz Só,bors ízlés szerint
Elkészítés: A cukkiniket megmossuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük,hozzákeverjük a tojásokat,fűszereket,s a lisztet,hogy formázható legyen.Gombócokat készítünk és kissé lelepítva forró olajban kisütjük. |