Rosa kinden nap fz s minden nap egszges,finom teleket.Ugyan Constanza mindig elkel teleket akar enni soha se fzi meg neki gyjtttem nektek pr receptet!!
Vegyes zldsg tl:
Hozzvalk: 25 dkg zldbab, 25 dkg zldbors, 25 dkg sprga, 25 dkg srgarpa, 25 dkg kemny paradicsom, 25 dkg leveles paraj, 10 dkg kolbsz, 10 dkg fõtt fstlt sonka, 4 kemny tojs, 4 evõkanl olaj, 1 fej vrshagyma, 1 dl paradicsom ivl, 4 gerezd fokhagyma, kevs liszt, 1 tojs, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyemzld, 1 mokkskanl sfrnyos szeklice, s s trtt fehr bors (zls szerint), olaj (a parajgombc stshez).
Elkszts: A kolbszt s a sonkt kis kockkra vgjuk. Az olajat egy nagy serpenyõben felhevtjk, s 2 gerezd, szeletekre vgott fokhagymt megpirtunk rajta, majd hozztesszk a kolbsz- s a sonkakockkat. Hozzadjuk a nagyon finomra vgott vrshagymt s egy percig egytt pirtjuk. Rntjk a paradicsom ivlevet. Ezutn a zldsgeket rtesszk a paradicsomos sonks keverkre, s meghintjk a vgott petrezselyemmel meg a sfrnyos szeklicvel. Vgott kemny tojssal dsztjk. A parajgombchoz a parajleveleket megfõzzk, leszûrjk, ki is nyomkodjuk, ezutn kis gombckkat formlunk belõle s lisztbe, felvert tojsba, vgl zsemlemorzsba forgatva bõ, forr olajban kistjk. A kis gombcokat a zldsg kr rakjuk.
Rakott karfiol:
Hozzvalk: 1 kg karfiol, 1 fej vrshagyma, 10 dkg reszelt fstltsajt, 2 dl tejfl, 2 db tojs, 2 evõkanl finomliszt, zls szerint s, 1 mokkskanl trtt fehr bors, 2 dkg vaj, kshegynyi trt borkabogy, 1 csokor petrezselyemzld.
Elkszts: A karfiolt gondosan megtiszttjuk, s rzsira szedjk. Annyi vzzel ntjk fel, amennyi szûken ellepi. Flpuhra fõzzk. Kzben a vajat habzsig hevtjk a liszttel, majd a forr tejet rntve, lland kevergets kzben sûrûre fõzzk. A tûzrõl lehzva belekeverjk a megtiszttott, reszelt vrshagymt, a st, a borsot s a borkabogyt, s pr percig hûlni hagyjuk. Ezutn a reszelt sajttal s a tejfllel simra keverjk. A karfiolt leszûrjk, s tûzll tlba vagy tepsibe tertjk. A sajtos mrtshoz adjuk a megmosott s aprra metlt petrezselyemzldet, vgl sszekeverjk a habosra felvert tojsokkal. A karfiolra ntjk a tojsos-petrezselymes mrtst, s az elõmelegtett forr stõben addig pirtjuk, amg szp sznes lesz a teteje. Vigyzat, a sajt miatt nagyon hamar barnulhat! Kockkra vgva tesszk a tnyrokra.
Cukkini fasrt:
Hozzvalk: 3db cukkini 3 tojs liszt-amennyit felvesz S,bors zls szerint
Elkszts: A cukkiniket megmossuk,nagy lyuk reszeln lereszeljk,hozzkeverjk a tojsokat,fszereket,s a lisztet,hogy formzhat legyen.Gombcokat ksztnk s kiss leleptva forr olajban kistjk. |